Een Power Distribution Unit (PDU) verdeelt de elektrische stroom tussen de servers en overige apparatuur in de IT-serverracks. De PDU wordt daarom ook wel spanningsslof, stroomverdeler of professioneel stekkerblok genoemd en wordt in de meeste gevallen gebruikt in combinatie met een Uninterruptible Power Supply (UPS) noodstroomvoorziening. Kannegieter biedt een uitgebreid assortiment standaard en intelligente PDU’s (ePDU’s), enkelfase en driefase UPS-systemen en bijbehorende monitorings- en managementtools, waarmee een efficiënte en betrouwbare energiedistributie en een optimale connectiviteit worden geborgd. Bovendien wordt het beheer aanzienlijk vereenvoudigd. Een greep uit onze (intelligente) poweroplossingen:
Kannegieter biedt een ruim assortiment PDU’s of spanningssloffen voor eenvoudige montage in de IT-serverracks. Van enkelfase tot driefase en inclusief Schuko, C13 of C19 outlets of combinaties hiervan.
Ben je op zoek naar intelligente spanningssloffen waarmee je (op afstand) je netwerkomgeving kunt monitoren? Kies dan voor onze ePDU’s! Deze intelligente PDU’s zorgen niet alleen voor een efficiënte energiedistributie, maar maken – in combinatie met sensoren – ook kritieke infrastructuurgegevens realtime inzichtelijk. Denk bijvoorbeeld aan energieverbruik, temperatuur (warmte), luchtvochtigheid en lekkage, op basis waarvan je je server- en verbruiksmanagement kunt verbeteren, je uptime kunt verhogen en veel energie en geld kunt besparen. De ePDU helpt om aan de Service Level Agreement (SLA) te voldoen. Poorten kunnen eenvoudig op afstand worden op- of afgeschakeld, waardoor spanningsvrij service verleend kan worden. Dankzij een hoge dichtheid kunnen meer aansluitingen in dezelfde ruimte gerealiseerd worden. Omdat energieverbruiken per afnamepoort inzichtelijk zijn, kun je bovendien factureren naar gebruik.
Onderdeel van de intelligente poweroplossing is ook het UPS-systeem. De meeste hardware is zeer kwetsbaar voor stroompieken. Een UPS vangt deze pieken op, waardoor je apparatuur beter wordt beschermd en de levensduur flink wordt verlengd. De belangrijkste functie van de UPS is echter om kritieke apparatuur bij spanningsdalingen of kortdurende stroomuitval een bepaalde tijd in bedrijf te houden. Met behulp van de ePDU en Data Center Infrastructure Management (DCIM) software kun je eenvoudig instellen welke apparatuur het meest essentieel is. Bij langdurige stroomuitval geeft de UPS gelegenheid om apparatuur gecontroleerd af te sluiten en/of om nog snel een (extra) back-up te maken. Wil je ook bij langdurige stroomuitval je kritieke apparatuur in bedrijf houden? Dan adviseren wij de toevoeging van een batterijsysteem.
Wordt minder afhankelijk van je energieleverancier en optimaliseer het gebruik van zelfopgewekte energie met een energieopslagsysteem.
Het energieopslag systeem stelt je in staat om zelfopgewekte energie of energie van het net, in te zetten wanneer nodig. Op die manier krijgt het gebouw de functionaliteit van een energiehub en wordt de C02-voetafdruk verkleint. Energieopslag systemen bieden ook de mogelijkheid om piekbelasting structureel te verlagen, lasten te verschuiven en zonne-energie maximaal in te zetten voor eigen gebruik. Kan er niet uitgebreid worden door beperkingen op het energienet? Bekijk dan de mogelijkheden van een energieopslag systeem eens. Flexibele energiesystemen zijn de toekomst
Buro & Design Center
Esplanade 1 – Box 42
1020 Brussel (Laken)
België
Tel. +32 (0) 2 725 2560