Glasvezelbekabeling

Glasvezel heeft de toekomst

Glasvezel speelt een steeds belangrijkere rol in onze IT-infrastructuren en is volgens kenners zelfs dé toekomst in data- en telecommunicatie. Glasvezelbekabeling beperkt zich al lang niet meer tot de backbone van de bekabelingsinfrastructuur, maar dringt inmiddels door tot vlakbij de werkplek (Fiber-to-the-Office). Niet verwonderlijk, want de voordelen van glasvezel zijn enorm. Een grotere bandbreedte, grotere afstanden, minder kabelvolume en de immuniteit voor elektromagnetische interferentie (EMI) maken glasvezelbekabeling overal toepasbaar. Wanneer je actief bent in de IT, is (basis)kennis over glasvezel dan ook noodzakelijk. Zeker als je een serieuze speler in deze markt wil blijven. Het cursusprogramma Glasvezelbekabeling van Kannegieter College kan hierin ondersteunen.

Welkom in de wereld van glasvezel

Kannegieter College biedt een uitgebreid programma cursussen en praktijktrainingen over glasvezelbekabeling waarin zowel de basiskennis van glasvezel als de actuele ontwikkelingen behandeld worden. In slechts één dag maak je kennis met alle basisprincipes van optische transmissie over glasvezel. Ongeacht of je adviseur, calculator, ontwerper, projectleider, monteur of eindgebruiker bent: we behandelen de verschillende risico’s en voorzorgsmaatregelen om veilig met glasvezel te kunnen werken én wijzen je de weg in het ‘woud’ van glasvezeltypes, kabelsoorten, connectoren, montagewijzen en meet- en testapparatuur. Hierdoor kun je inhoudelijk meepraten over de mogelijkheden van glasvezelbekabeling én weloverwogen keuzes maken.

Praktijktraining glasvezel fusielassen

Fusielassen is de meest gebruikte vorm van glasvezelmontage. Daarom verzorgen wij speciaal voor monteurs en montagemedewerkers een praktijktraining Fusielassen. In slechts één dag leer je hoe je een glasvezelkabel moet voorbereiden, hoe de glasvezellas gemaakt moet worden, welke voorzorgsmaatregelen nodig zijn én hoe je de fusielas kunt controleren. Hierbij komen naar wens ook de Optical Loss Test Set (OLTS) voor dempingsmetingen en de Optical Time-Domain Reflectometer (OTDR) voor het snel opsporen van storingen, lassen en connectoren aan bod.

Het cursusprogramma Glasvezelbekabeling van Kannegieter College geeft antwoord op vragen als:​

  • Welke soorten glasvezels, glasvezelkabels en glasvezelconnectoren zijn er?
  • Wat zijn hun eigenschappen en toepassingen?
  • Waar moet je rekening mee houden als je een glasvezelkabel installeert?
  • Welke montagemethoden zijn er?
  • Welk meet- en testapparatuur en welke methodieken moeten in welke situatie worden toegepast?

KCO 0801

Glasvezelbekabeling | basiscursus

KCC 0103

Glasvezelbekabeling | COMBI theorie & praktijk fusielassen

KCC 0107

Glasvezelbekabeling | COMBI theorie & praktijk Fluke Networks CertiFiber Pro instellen

Informatie aanvragen
Kannegieter College